IST College -
IST College - Χαιρετισμοί

Καλωσόρισες στο IST, το ιδανικό περιβάλλον για τις σπουδές σου.

Χαιρετισμοί

idrites.jpg

Χαιρετισμός από τους Ιδρυτές του IST

Το IST διανύει την τρίτη δεκαετία παρουσίας του στο χώρο της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι οι αρχές και οι βάσεις που θέσαμε μαζί με μια ομάδα πανεπιστημιακών καθηγητών, κατά την ίδρυση του IST το 1989, το στήριξαν και το οδήγησαν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο.

Το IST αναγνωρίστηκε και καθιερώθηκε στη χώρα μας ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα πανεπιστημιακού επιπέδου, χάρη στην επιμονή, τη σκληρή δουλειά και την προσήλωση όλων μας στο όραμα για ποιοτική παιδεία με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους μας.

Στο IST, γνωρίζουμε ότι η γνώση που μεταδίδεται και οι δεξιότητες που καλλιεργούνται σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, είναι θεμελιώδεις για την προσωπική και την επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου. Γνωρίζουμε, μέσω της επιτυχημένης μακρόχρονης πορείας μας, πως η εκπαίδευση είναι μία αδιάλειπτη διαδικασία που συνοδεύει το άτομο σε όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό και στο IST φροντίζουμε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, υιοθετούμε νέα πρωτοποριακά μοντέλα σπουδών, διερευνούμε συνεχώς νέες μεθόδους στη μάθηση, στη διδασκαλία και στην έρευνα και διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχοντας πάντοτε ως επίκεντρο τον φοιτητή και ως κύριο μέλημα τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Έτσι, το IST σήμερα, προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αλλά και ευέλικτα προγράμματα Supported Distance Learning σε συνεργασία με φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και διετή προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης σε τρεις ευρείς ακαδημαϊκούς τομείς: τις Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, την Επιστήμη Υπολογιστών- Πληροφορική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας.

Στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, εφαρμόζουμε ένα νέο, καινοτόμο μοντέλο σπουδών που ονομάζεται business facing. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, μέσω συνεργασιών με φορείς, επιμελητήρια και επιχειρήσεις όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μέσω μίας πληθώρας δραστηριοτήτων για τους φοιτητές σε συνεργασία με επιχειρήσεις (π.χ. Ημέρα Καριέρας, διαλέξεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas).

Οι εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες διεθνοποιούνται μέσω συνεργασιών με διακεκριμένα ξένα Πανεπιστήμια, αλλά και με προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό. Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό είναι καταξιωμένο στην ακαδημαϊκή και στην επαγγελματική κοινότητα της χώρας μας και συμβάλλει στις εξελίξεις της επιστήμης με πρωτογενή έρευνα και ενεργό συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.

Στις, διεθνών προδιαγραφών, εγκαταστάσεις του IST, θα βρείτε το ιδανικό περιβάλλον για τις σπουδές σας και θα αισθανθείτε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, μέλος μιας πρωτοποριακής πανεπιστημιακής κοινότητας.

Είμαστε σίγουροι ότι κι εσείς θα είστε υπερήφανοι που θα σπουδάζετε στο IST και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκπλήρωση των οραμάτων και των στόχων σας.

Δρ Δρακ. Φουντουκάκος -  Δρ Γεώργιος Καστρινάκης

prutanhs.jpg

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του IST

Ως πρύτανης του IST, έχω την ευθύνη του σχεδιασμού και της εφαρμογής της ακαδημαϊκής του λειτουργίας και έχω την τιμή να σας καλωσορίσω.

Αρχίζοντας το χαιρετισμό μου θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Ίδρυμά μας, μέσα στα 30 περίπου χρόνια λειτουργίας του, παραμένει σταθερά προσηλωμένο σε βασικές αρχές, που αναφέρονται στη γνώση και στη μάθηση και φροντίζει διαρκώς για τη δίκαιη αποδοχή και καθιέρωσή τους. Πρόκειται για αρχές, απλές, λογικές και άμεσα αντιληπτές, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και θα έπρεπε να είναι και καθιερωμένες, αφού ουσιαστικά είναι παντού και από όλους αποδεκτές.

Επιγραμματικά και πολύ απλά οι αρχές αυτές είναι οι ακόλουθες:
  • Συνέχεια στη Μάθηση
  • Ποτέ φραγμούς στη Γνώση

Η πρώτη είναι προφανής: Ποιος θα είχε το δικαίωμα να ζητήσει από κάποιον να σταματήσει να μαθαίνει;

Η δεύτερη αναφέρεται στο πολυτιμότερο ίσως ανθρώπινο συστατικό, που συνοδεύει τον άνθρωπο από τη γέννησή του.

Με βάση τα παραπάνω, το IST εκπαιδεύει τους νέους με αρχές και αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και εφαρμόζονται σήμερα σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το IST, με τις ίδιες αρχές υποστηρίζει τη σύνθεση απόψεων και ιδεών, καθώς και τη συνένωση υγιών δυνάμεων και προσπαθειών. Για όλα αυτά συνδέει την παιδεία με πολλαπλές έννοιες, όπως η επιστήμη, η εργασία, η κοινωνία, η υγεία, ο πολιτισμός, η δικαιοσύνη και ασφαλώς οι ποιοτικές σπουδές.

Μέσα στα πλαίσια αυτά διεξάγει έρευνες, διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, ημερίδες και επιστημονικούς διαγωνισμούς, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμιναριακά προγράμματα σε σύγχρονα θέματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, προσφέρει υποτροφίες και υποστηρίζει με επιτυχία την επιστημονική έρευνα, ενώ προσανατολίζει τη νεολαία προς την επιχειρηματικότητα με εκδηλώσεις και βραβεύσεις των νεανικών επιχειρηματικών ιδεών.

Με όλα τα παραπάνω κατορθώνει να αξιοποιεί την επιστημονική γνώση, να λειτουργεί με τα καθιερωμένα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα της τριτοβάθμια εκπαίδευσης και να εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται διαρκώς, μέσα από διεθνώς πιστοποιημένες ποιοτικές διαδικασίες. Έτσι, όπως όλοι μας πιστεύουμε στο IST, το Ίδρυμά μας θα είναι πάντα σε θέση να παρέχει σύγχρονες και ποιοτικές σπουδές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς απαιτήσεις και τάσεις, ενώ θα συνδέονται με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Για το τελευταίο αυτό δεν σταματά να συνεργάζεται έντονα με επιχειρήσεις και οργανισμούς, αποβλέποντας στην εξασφάλιση μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας για κάθε απόφοιτο. Ο τελικός σκοπός όλης αυτής της έντονης και πολυσύνθετης προσπάθειας προγραμματισμένων ενεργειών και δράσεων είναι ένας: Να εμπνεύσουμε τους φοιτητές μας ώστε: «να είναι αισιόδοξοι και υπερήφανοι γι’ αυτό που αναλαμβάνουν να κάνουν», δηλαδή να σπουδάσουν.

Με εκτίμηση,
Καθηγητής Ελευθέριος Α. Παπαθανασίου, BSc, PhD.
Πρύτανης

Prof.Wilson.jpg

Χαιρετισμός από τον Sir Tim Wilson

Welcome to IST in Athens, Greece. IST is an independent higher education institution that specialises in preparing its graduates for successful and enterprising careers.

How do you measure success in higher education? The strongest measure has to be the employment record of the graduates. We are extremely proud of the achievements of our alumni; they provide us with strong evidence that the education they receive at IST is highly relevant to the needs of a 21st century economy. At this period in history, it is very clear that gaining knowledge and learning facts is simply not enough to sustain a career; graduates have to develop the skills of communication, team working, lateral thinking, critical debate, and an entrepreneurial mindset. It is the development of these skills that underpins the education provided at IST for its students.

By working in partnership with leading European universities, IST brings many opportunities for its students studying in Athens - gaining a degree from a prestigious international university and acquiring high level skills relevant to employment.

At IST we are in the business of providing our graduates with a competitive advantage in the employment market. I sincerely hope you see studying at IST as a step towards a successful career in the global marketplace.


Sir Tim Wilson
Σύμβουλος του IST σε θέματα σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας