IST College -
IST College - BSc (Honours) Politics and International Relations

BSc (Honours) Politics and International Relations

University of London Ιnternational Programmes

Είναι αυτό το πρόγραμμα σπουδών για μένα;

Αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς εάν επιθυμείτε να:

 • Επιθυμείτε να συνδυάσετε σπουδές στις πολιτικές επιστήμες ή να συνεχίσετε σε μεταπτυχιακές σπουδές σε αυτή την κατεύθυνση
 • Θέλετε να κατανοήσετε τους μηχανισμούς της πολιτικής εξουσίας μέσα σε ένα κράτος ή μεταξύ κρατών
 • Επιθυμείτε να εμβαθύνετε σε θέματα «κλειδιά» που αφορούν τη διεθνή κοινότητα όπως παγκοσμιοποίηση και αιτίες εμπόλεμης σύρραξης

Προϋποθέσεις Εγγραφής

business-administration-image2.jpg

Αξιολόγηση

Η Αξιολόγηση γίνεται απευθείας από το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο. Οι εργασίες ρυθμίζονται και αξιολογούνται από ακαδημαϊκούς του LSE ώστε να διασφαλίζονται τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης με αυτά των φοιτητών που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εξετάσεις διεξάγονται μία φορά το χρόνο, το Μάιο / Ιούνιο στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Υποστήριξη των Σπουδών σας

Υποστήριξη των Σπουδών σας 1

Τα Διεθνή προγράμματα του University of London είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και προσφέρουν τα απαραίτητα εχέγγυα για μία κερδοφόρα και άκρως ανταγωνιστική σταδιοδρομία.

Ενώ σπουδάζετε στο IST σε ένα από τα Διεθνή Προγράμματα του University of London, θα έχετε την υποστήριξη μια έμπειρης ομάδας ακαδημαϊκών που θα σας μεταδώσει γνώση και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε σε βάθος, θέματα που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών σας. Επιπρόσθετα, η ομάδα των ακαδημαϊκών θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες όπως η κριτική και αναλυτική σκέψη, καθώς και ικανότητες επίλυσης προβλημάτων που θα σας δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Θα σπουδάσετε σε υπερσύγχρονες, διεθνών προδιαγραφών, εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 9.500 m2, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για την λειτουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος Πανεπιστημιακού επιπέδου, ώστε να εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για τις σπουδές σας και οι οποίες περιλαμβάνουν 25 αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη και προηγμένα εργαστήρια υπολογιστών. 

Ως φοιτητές του IST έχετε τον Προσωπικό Ακαδημαϊκό σας Σύμβουλο με τον οποίο μπορείτε να συνεργάζεστε στενά, να συζητάτε, όποτε κρίνετε απαραίτητο, την πορεία των σπουδών σας και να αναζητάτε από κοινού λύσεις σε προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε. Ο Προσωπικός Ακαδημαϊκός σας Σύμβουλος μπορεί σε συνεργασία με τον Σύμβουλο του IST, να σας βοηθήσει και στην αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προσωπικών προβλημάτων τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ακαδημαϊκή σας επίδοση. 

Υποστήριξη των Σπουδών σας 2

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε σειρά παράλληλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων σας. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σεμινάρια, καθώς και ημερίδες και συνέδρια για διάφορα επιστημονικά θέματα ή/και θέματα επικαιρότητας. Στις δραστηριότητες αυτές, εκτός από το ακαδημαϊκό προσωπικό του IST, συμμετέχουν ενεργά καθηγητές και έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων οι οποίοι συμβάλλουν στη διεύρυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο συνεχή προβληματισμό σας για σύγχρονα επιστημονικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ως φοιτητές του University of London, θα λάβετε ένα εγχειρίδιο φοιτητών και οδηγούς μαθημάτων, καθώς και βιβλία για κάποια μαθήματα. Θα έχετε πλήρη πρόσβαση στο Εικονικό Περιβάλλον Μάθησης (Virtual Learning Environment) με online πηγές και φόρουμ συζητήσεων, όπου θα υπάρχει διαδραστικότητα με φοιτητές από όλο τον κόσμο, κάτι που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε διευρυμένη άποψη για θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο των σπουδών σας.

Κύρος και Επαγγελματικές Προοπτικές

Το London School of Economics & Political Science (LSE) παρέχει ακαδημαϊκή επίβλεψη* για το πρόγραμμα αυτό. Το LSE θεωρείται ένα διεθνές κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας στις κοινωνικές επιστήμες. Αυτό το πρόγραμμα σας προετοιμάζει για μια καριέρα στο χώρο των επιχειρήσεων, διεθνών οργανισμών, δημοσιογραφίας, και για μια σταδιοδρομία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

* Η Ακαδημαϊκή επίβλεψη για όλα τα προγράμματα σπουδών του University of London International Programmes γίνεται από τα Κολλέγια του Πανεπιστημίου. Οι ακαδημαϊκοί των Κολλεγίων σχεδιάζουν το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, ετοιμάζουν το εκπαιδευτικό υλικό και είναι αρμόδιοι για την αξιολόγηση των φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές ωφελούνται από την ακαδημαϊκή ποιότητα και την πρωτοποριακή έρευνα των Κολλεγίων του Πανεπιστημίου. Επίσης, διασφαλίζεται ότι οι τίτλοι σπουδών των φοιτητών που παρακολουθούν προγράμματα σπουδών του University of London εκτός Ηνωμένου Βασιλείου διέπονται από τους ίδιους μηχανισμούς ποιότητας που εφαρμόζονται στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στους φοιτητές που σπουδάζουν σε ένα από τα Κολλέγια του Πανεπιστημίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακαδημαϊκή Επίβλεψη: LSE

Το London School of Economics & Political Science ( LSE ) είναι ένα από τα Κολέγια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ένα παγκοσμίως πρωτοπόρο ίδρυμα κοινωνικών επιστημών. Ακαδημαϊκοί από το LSE παρέχουν την ακαδημαϊκή κατεύθυνση για το πρόγραμμα αυτό.
Από την ίδρυσή του το 1895, το LSE θεωρείται ένα διεθνές κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας στις κοινωνικές επιστήμες ενώ η διδασκαλία και η έρευνά του είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα ως σημεία αναφοράς ποιότητας.
Το ακαδημαϊκό προφίλ του LSE καλύπτει το ευρύ φάσμα των κοινωνικών επιστημών - ειδικότητες που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με την κοινωνία. Το LSE είναι ένα ίδρυμα που φημίζεται για την έμφασή του σε θέματα που σχετίζονται με τον «πραγματικό κόσμο». Οι σημερινοί τομείς της έρευνας και της τεχνογνωσίας του περιλαμβάνουν την παγκοσμιοποίηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαχείριση ρίσκων και επιχειρήσεων, τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας, τις αστικές και τοπικές πολιτικές και τις νέες μορφές διακυβέρνησης.
16 νομπελίστες και 34 αρχηγοί κρατών περιλαμβάνονται ανάμεσα στους αποφοίτους και πρώην μέλη του προσωπικού του LSE. Οι ακαδημαϊκοί του LSE προέρχονται από όλο τον κόσμο και από πολλές κοινωνικές, εκπαιδευτικές και εθνικές ομάδες. Βρίσκονται σε συνεχή ζήτηση, ως σχολιαστές και αναλυτές στα μέσα ενημέρωσης, ενεργούν ως σύμβουλοι κυβερνήσεων και είναι αποσπασμένοι σε εθνικούς και διεθνείς Οργανισμούς.

Video

Δομή Προγράμματος Σπουδών

 

Foundation Level (L4)

 • Introduction to International Relations
 • Introduction to Political Science
 • Introduction to International Development
 • Principles of Sociology

Advanced Level (L5)

 • Comparative Politics
 • Nationalism and International Relations
 • Social Policy
 • Foreign Policy Analysis

Specialist Level (L6)

 • International Political Theory
 • Democracy and Democratization
 • Politics and Policies of the European Union
 • Complex Emergencies and Humanitarian Responses
loader