Αφιερ
Αφιερωμένο στις Γυναίκες... (της Ειρήνης Ρουμελιώτη, 1ο έτος β. Φαρμακείου ΣΒΙΕ)
Αφιερωμένο στις Γυναίκες... (τ&

Η Ημέρα της Γυναίκας με τα Μάτια των Σπουδαστών IST & ΣΒΙΕ

της Ειρήνης Ρουμελιώτη, 1° έτος β. Φαρμακείου ΣΒΙΕ

Όταν κάποιος ακούει ότι πλησιάζει η ημέρα της γυναίκας, αμέσως το μυαλό του πάει στο οτι όλες οι γυναίκες περιμένουν πλούσια δώρα, πολλές εκπλήξεις, ένα ωραίο εστιατόριο….. Όμως δεν είναι έτσι...

Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας έχει ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών, στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Στην Ελλάδα, η ημέρα της γυναίκας είναι σαν μια γιορτή.  Οι γυναίκες βρίσκουν την ευκαιρία να τονίσουν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του γυναικείου φύλου και να δείξουν πόσο περίπλοκο είναι να είσαι γυναίκα.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα, αυτό το κείμενο θα αφιερωθεί σε όλες τις γυναίκες. Στις γυναίκες μανούλες, στις γυναίκες συζύγους, στις γυναίκες νοικοκυρές και ειδικά στις γυναίκες που παλεύουν για την ζωή τους κάθε μέρα καθώς έχουν διαγνωστεί με σοβαρές νόσους.

Η υγεία της γυναίκας είναι σημαντική τόσο για εκείνη όσο και για το παιδί που πρόκειται να φέρει στον κόσμο όταν γίνει μητέρα. Η σωστή πρόληψη, η έγκυρη και γρήγορη διάγνωση είναι σωτήριες. Το γυναικείο φύλο έχει διαφορετικό οργανισμό.... Διαφορετικές αντοχές... Διαφορετική σκέψη....! Η καρδιά των γυναικών χτυπάει πιο γρήγορα από των ανδρών. Όπως επίσης "πεταρίζουν" τα μάτια τους πιο πολύ απο τους άνδρες. Μέχρι και στο αίμα έχουν διαφορά. Το γυναικείο σώμα έχει 4,5 λίτρα αίματος σε αντίθεση με τους άνδρες που έχει 5,6 λίτρα. Είναι γεννημένες ώστε να αντέχουν την οδυνηρή στιγμή του τοκετού, τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο ένα μωρό. Μια νεα ζωή. 

Τι είναι λοιπόν γυναίκα; Είναι εκείνη που πόνεσε, έκλαψε, γέννησε, φρόντισε, τάισε, ξαγρύπνησε, φοβήθηκε, άντεξε, πάλεψε… Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε να ειναι αφιερωμένη σε όλες εκείνες που έχουν το δώρο της ζωής να είναι...γυναίκες!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ! 

της Ειρήνης Ρουμελιώτη
1ο έτος β. Φαρμακείου ΣΒΙΕ