"Ο Ρόλ
"Ο Ρόλος της Γυναίκας στην Επιχειρηματικότητα", της Ιωάννας Βυζιριανάκη, 2ο έτος BSc(Hons) International Business
"Ο Ρόλος της Γυναίκας στην Επ

Η Ημέρα της Γυναίκας με τα Μάτια των Σπουδαστών IST & ΣΒΙΕ (3)

της Ιωάννας Βυζιριανάκη, 2° έτος BSc(Hons) International Business IST/LYON

Ο ρόλος της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα

Ο όρος "γυναίκα" καθορίζει το φύλλο ενός ανθρώπου. Αν δούμε όμως λιγο πιο βάθια θα καταλάβουμε ότι ο όρος αυτός πλεον δεν είναι απλά μια υπόδειξη για το φύλλο κάποιου αλλά μια ανατροπή στο κατεστημένο!

Αν κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε ότι οι γυναίκες δεν είχαν κανένα ρόλο στην κοινωνία πάρα μόνο απο το να είναι υπεύθυνες για τα οικιακά. Η ανατροπή όμως του γυναικείου ρόλου έχει ξέκινησει και ιδιαίτερα στις μέρες μας στον επιχειρηματικό τομέα. Παρατηρείται πλέον ότι οι γυναίκες είναι ενεργές και προσφέρουν απίστευτα καινοτόμες ιδέες σε πολλές επιχειρήσεις καθώς και ότι κατέχουν ρόλο ηγεσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η γυναίκα αποτελεί το θεμέλιο λίθο της μέσης οικογένειας, αλλά και ότι κάθε της απόφαση και ενέργεια σχετίζεται με τον συναισθηματισμό μπορούμε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι μια γυναίκα μπορεί τόσο να ηγηθεί όσο και να χτίσει ισχυρούς δεσμούς συνεργατικότητας ανάμεσα στα μέλη μιας επιχείρησης (bonding).

Η όλη συναισθηματική προσέγγιση δε, έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα-ηγέτης να φέρνει έναν αέρα ανανέωσης, εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Δεν είναι λίγες άλλωστε οι περιπτώσεις, όπου γυναίκες εδραιώθηκαν, ηγήθηκαν και συνεχίζουν να πρωτοστατούν στον επιχειρηματικό κόσμο (π.χ. Jina Pommeti, CEO of IBM, Angeliki Fragou CEO of Navios Maritime).

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, αυτό να αναφέρεται μια τέτοια μέρα και να γίνεται σαφές σε όλο και περισσότερους, ώστε να "σπάσουμε" μια για πάντα το στερεότυπο "Αυτή είναι γυναίκα..δεν μπορεί"!

της Ιωάννας Βυζιριανάκη,
2ο έτος BSc(Hons) International Business