Το 2015
Το 2015 ήταν μια χρονιά ορόσημο για το Κολλέγιο! Για τη μετεγκατάσταση της Σχολής ΣΒΙΕ στο κτίριο του IST, αξιοποιήθηκαν πλέον όλοι οι χώροι για να στεγάσουν τα εργαστήρια Μικροβιολογίας, Φαρμακείου, Οπτικών, Οδοντοτεχνικής, Αισθητικής, Ακτινολογίας, Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικού.
Το 2015 ήταν μια χρονιά ορόσημο γι&alpha

Happy New Year! Hello 2016!

Το 2015 ήταν μια χρονιά ορόσημο για το Κολλέγιο! Για τη μετεγκατάσταση της Σχολής ΣΒΙΕ στο κτίριο του IST, αξιοποιήθηκαν  πλέον όλοι οι χώροι για να στεγάσουν τα εργαστήρια Μικροβιολογίας, Φαρμακείου, Οπτικών, Οδοντοτεχνικής, Αισθητικής, Ακτινολογίας, Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικού.

Το ανακαινισμένο επίσης Café έγινε the place to be! Το κτίριο αντανακλά τη νέα δυναμική των δυο ιδρυμάτων κάνοντας τις σπουδές, εμπειρία διεθνών προδιαγραφών! Η επιλογή σπουδών σε ένα από τα προγράμματα διετούς επαγγελματικής κατάρτισης στο τομέα της υγείας που είναι εξειδικευμένη η ΣΒΙΕ ή για την απόκτηση bachelor ή master διακεκριμένων πανεπιστημίων με τα οποία συνεργάζεται το IST, θα αποτελέσει μονόδρομο για όσους επιθυμούν διεθνοποιημένη εκπαίδευση με σημαντικές προοπτικές.

Αυτή η συνύπαρξη των δύο ιδρυμάτων του Εκπαιδευτικού Οργανισμού μας, της ΣΒΙΕ και του IST, βοήθησε έτσι τους φοιτητές μας να λειτουργήσουν διατμηματικά , από απλά γεγονότα όπως η οργάνωση ενός φιλανθρωπικού bazaar όπου μόνο σε μια μέρα κατάφεραν  να συγκεντρώσουν 1500 ευρώ για τους σκοπούς της Κιβωτού με γλυκά που είτε έφτιαξαν στο εργαστήριο Διαιτολογίας, είτε έφεραν (με τη συμβολή των γιαγιάδων, μαμάδων και της ευρύτερης οικογένειας του IST και της ΣΒΙΕ!), αλλά και με ‘υπηρεσίες’ όπως αισθητικής Μανικιούρ, Μακιγιάζ κλπ που όπως πάντα είχαν τρομερή απήχηση (Τμήμα Αισθητικής), 15’ μασάζ (Τμήμα Φυσικοθεραπείας) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο spa- μια εκπληκτική εμπειρία για όσους αφέθηκαν στα χέρια των Φυσικοθεραπευτών μας, λιπομέτρηση και πρόγραμμα διατροφής ώστε να μην μας μείνουν τα κιλά των διακοπών (Τμήμα Διαιτολογίας), καθαρισμό δοντιών (με τη συμβολή του Τμήματος Οδοντοτεχνιτών), σαπουνάκια και άλατα από το Τμήμα Φαρμακείου αλλά και Free Hugs από το Τμήμα Διοίκησης ώστε να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να διαδοθεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Λίγο νωρίτερα, το Τμήμα Τουρισμού πραγματοποίησε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζοντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στα πλαίσια της συνεργασίας μας και της συμμετοχής του Τμήματος στην Έκθεση Φιλοξενία 2015, μια εξαιρετική ευκαιρία φθινοπωρινού ταξιδίου για όλους τους φοιτητές ανεξαιρέτως.

Η νέα μας συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Keele της Μ. Βρετανίας, δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάνεις το καλύτερο αγγλικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας (Νο1 Physiotherapy,The Guardian 2015) στη χώρα μας σε τρία χρόνια. Οι αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής αλλά και οι περιορισμένες θέσεις (44 ανά έτος) κάνουν το πρόγραμμα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πραγματικά απευθύνετε σε όσους θέλουν να συγκαταλέγονται στους top of the tops. Το πλεονέκτημα της συνέχισης σπουδών για όσους έχουν ήδη το δίπλωμα του ΙΕΚ Φυσικοθεραπείας από τη ΣΒΙΕ ώστε να αποκτήσουν πανεπιστημιακό πτυχίο (Bachelor), θα επεκταθεί και σε άλλες ειδικότητες όπως η Νοσηλευτική με τη νέα χρονιά. Για εμένα, είναι αδιανόητο όταν κάποιος δίνει φέτος πανελλήνιες με στόχο τη Φυσικοθεραπεία, να μην κάνει παράλληλα αίτηση και προετοιμασία στα αγγλικά για το Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Keele στο IST ώστε εγκαίρως να διασφαλίζει τη θέση του.

Προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης όπως της Θεραπευτικής Συμβουλευτικής δίνουν άλλωστε τη δυνατότητα σε όλους τους αποφοίτους μας, ΣΒΙΕ και IST, της άδειας άσκησης επαγγέλματος στη συμβουλευτική, μια ειδικότητα που τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχει απίστευτη απήχηση. Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής θεσμοθετώντας το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο της, στις 12 & 13 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του IST με σημαντική προσέλευση και  επιτυχία.   

Σε αποκλειστική συνεργασία της ΣΒΙΕ με την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε από κοινού, το εξειδικευμένο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ‘Σύγχρονες Διαγνωστικές Τεχνικές Βιολογία & Γενετικής’, προσφέροντας στους αποφοίτους Ιατρικών Εργαστηρίων, να εξοικειωθούν με ένα πλήθος εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας ώστε να σταδιοδρομήσουν σε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα που περιλαμβάνει  μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, διαγνωστικά κέντρα, ερευνητικά εργαστήρια κλπ

Επενδύοντας στην επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνοντας την καινοτομία, το IST συμμετείχε ως χορηγός στα δύο Hakathons  (Apodeiksi & ΣΕΤΕ Tourism) που οργάνωσε η Crowd Policy στο Innovative Athens στην Τεχνόπολις Αθηνών  (Γκάζι). Προγραμματιστές, αναλυτές, designers, επαγγελματίες  του Τουρισμού, ειδικοί στην επικοινωνία και το marketing, φοιτητές, συμβάλλανε ενεργά στη δημιουργία εφαρμογών για την ανάπτυξη και βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Ο κ Δ. Ηρακλέους, Υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής στο IST, ο κ Θ. Ξανθόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων , καθώς και η κα Μ. Αγοράκη, Υπεύθυνη  του Τμήματος Οικονομικών και Επιχειρησιακών Επιστημών, διατέλεσαν μέντορες ομάδων, φοιτητές του IST συμμετείχαν ως  εθελοντές αλλά και απόφοιτοι με εμπειρία σε start ups καθοδήγησαν νέους στη δημιουργικότητα αλλά και ο Πρύτανής του IST, κος Ελ Παπαθανασίου συμμετείχε ως μέλος της κριτικής επιτροπής. 

Σε μια εποχή που η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση, ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με παρουσία 50 χρόνων, δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός της νέας γενιάς και των επαγγελματιών πιστεύοντας ότι μόνο με επένδυση στην εκπαίδευση μπορεί να επιτύχει ο στόχος της ενδυνάμωσης  της ελληνικής οικονομίας. Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, και τον Πρόεδρο κ Πατούλη, παραχωρήσαμε 50 πλήρης υποτροφίες  σε νέους κοινωνικά ευπαθών ομάδων γιορτάζοντας τα 50χρόνια λειτουργίας μας και προσφοράς. Σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, χορηγήσαμε επίσης 20 υποτροφίες σε στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων- μελών του ΕΒΕΑ, για το καινοτόμο πρόγραμμά International MBA του Πανεπιστημίου της Lyon πιστεύοντας ότι η Ελληνικές εταιρίες με εξωστρέφεια θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της ανταγωνιστικότητας. Σε συνεργασία επίσης με το ΕΒΕΠ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά , δώσαμε την ευκαιρία της παρακολούθησης με υποτροφία σε ένα υποψήφιο του προγράμματος επιλογής του/της σε μια συγκινητική διαδικασία επιλογής με κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Με στόχο την δυνατότητα  σπουδών σε όσους το επιθυμούν, συνεργαστήκαμε με την Εθνική Τράπεζα, ώστε η εξόφληση των διδάκτρων να γίνεται σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα ή με δάνειο 84 δόσεων, μια παροχή που κάνει τις σπουδές ιδιαίτερα προσιτές.

Ξεκινάμε έτσι τη Νέα Χρονιά, ενώνοντας  τις δυνάμεις μας με σημαντικούς φορείς αλλά και μεταξύ των δυο ιδρυμάτων μας, δημιουργώντας  δυνατούς συνασπισμούς με ένα στόχο, την επιτυχία των φοιτητών μας! Ας είναι το 2016 μια απίθανη χρονιά για όλους μας!

Καλή Χρονιά!