Καλώς
Καλώς ήρθατε στο νέο μας blog, το “The Blog- an insight into the life of IST”. Ένα blog όπου μπορείτε να ενημερώνεστε μαθαίνοντας τα νέα και τις απόψεις μας αναφορικά με το τι συμβαίνει εδώ στο IST, στην Αθήνα.
Καλώς ήρθατε στο νέο μας blog, το &l

Καλώς ήρθατε στο νέο μας blog

Καλώς ήρθατε στο νέο μας blog, το “The Blog- an insight into the life of IST”. Ένα blog όπου μπορείτε να ενημερώνεστε μαθαίνοντας τα νέα και τις απόψεις μας αναφορικά με το τι συμβαίνει εδώ στο IST, στην Αθήνα.

«Εκπαίδευση δεν είναι να μαθαίνεις πράγματα, αλλά να εκπαιδεύεις το μυαλό σου να σκέφτεται!»
Albert Einstein

Αν και δεν θυμάμαι πότε άκουσα για πρώτη φορά αυτό το απόφθεγμα, το ξαναθυμήθηκα αμέσως έπειτα από μία διήμερη εντατική εκπαίδευση του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών & Επιστημών Υγείας.

Το IST από την περασμένη Τετάρτη είναι πλέον πιστοποιημένο κέντρο Edexcel και θα προσφέρει ένα νέο, συναρπαστικό πρόγραμμα στη Θεραπευτική Συμβουλευτική. Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της ποιότητας, στα ακαδημαϊκά πρότυπα και στα κριτήρια αξιολόγησης. Ήταν εύκολο για τους Ακαδημαϊκούς να αφομοιώσουν αυτές τις έννοιες σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα, εφόσον δουλεύουμε σύμφωνα με το Βρετανικό Σύστημα Ανώτατης Εκπαίδευσης εδώ και 25 χρόνια.

Στη Βρετανική εκπαίδευση δεν υπάρχει η έννοια της αποστήθισης. Η κριτική σκέψη αποτελεί σημαντική αρχή όλων των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρονται στα Βρετανικά Πανεπιστήμια, καθώς ενθαρρύνει τους φοιτητές να αξιολογούν και να βελτιώνουν δημιουργικές ιδέες. Αυτό που θεωρείται ως επιτυχία, σύμφωνα με τα πρότυπα των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα αντιμετωπιζόταν ως λογοκλοπή στο Βρετανικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Αυτή είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές στο IST και είναι βέβαιο ότι οι φοιτητές μας είναι ικανοί να επιτυγχάνουν νέα πράγματα και όχι απλώς να επαναλαμβάνουν ό,τι έκαναν οι προηγούμενες γενιές.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα Θεραπευτικής Συμβουλευτικής εστιάζει τόσο στη θεωρητική γνώση (π.χ. Συμβουλευτική για την Απώλεια και το Πένθος, Συμβουλευτική Σχέσεων, Δεξιότητες Συμβουλευτικής, Ανάπτυξη και Πρακτική), όσο και στην πρακτική εξάσκηση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους έχουν πτυχίο Ψυχολογίας ή εργάζονται στον τομέα της Υγείας, καθώς και για όσους εργάζονται σε σχολεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα. Με σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού να πάσχει από κάποιο είδος κατάθλιψης, οφειλόμενο σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κρίση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα βοηθήσει τους αποφοίτους μας να βοηθήσουν άλλους.

Μπράβο σε όλο το προσωπικό!