Το 2014
Το 2014 φαίνεται έτη φωτός μακριά! Αυτό σκεφτόμουν, με τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό να είναι καταιγιστικές.
Το 2014 φαίνεται έτη φωτός μακριά! Α&up

Time flies when you are having fun!

Το 2014 φαίνεται έτη φωτός μακριά! Αυτό σκεφτόμουν, με τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό να είναι καταιγιστικές, στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου στις 16 Φεβρουαρίου, που πραγματοποιήθηκε στη σημερινή οικία του Βρετανού πρέσβη, το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου. Με την αφορμή αυτή, το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο γιόρτασε επίσης την επέτειο 70 ετών από την έναρξη της δράσης του στις 16 Φεβρουαρίου του 1945! Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος, κ Οικονομόπουλος, σωστά επισήμανε την τότε δήλωση του Ελ. Βενιζελου, ότι: "Έχω ακράδαντη την πεποίθηση, ότι παρά τη φθορά των εθνικών δυνάμεων που οφείλεται σε τόσο μακρόχρονη κακοδιοίκηση, ο τόπος διαθέτει ηθικό και υλικό πλούτο ο οποίος επαρκή, στα χέρια εμπνευσμένων εργατών της ανόρθωσης, να αποκαταστήσει την Ελλάδα στην οικογένεια των πολιτισμένων χωρών".

Είναι γεγονός ότι έχουμε πλέον μια καινούργια κυβέρνηση που δημιουργεί καθημερινά ενδιαφέρον για τα πολιτικά γεγονότα και τις εξελίξεις στη χώρα μας. Στα 171 χρόνια συνταγματικής δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει αλλάξει 202 κυβερνήσεις, πέρασε 5 εθνικές καταστροφές και 6 χρεοκοπίες. Ο γιός μου που είναι μόλις 7 χρονών, έχει ήδη προλάβει τη διακυβέρνηση 6 διαφορετικών πρωθυπουργών! Κανένας νομίζω σήμερα δεν εύχεται τίποτα περισσότερο από το να επιτύχει η χώρα μας στις διαπραγματεύσεις, να γίνουν επιτέλους οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και η νέα κυβέρνηση να έχει μια επιτυχημένη πορεία με ξεκάθαρους στόχους.

Η στοχοθεσία είναι βασικό πεδίο ελέγχου και για την πιστοποίηση των υπηρεσιών κατά ISO 9001. Όλο το σύστημα ποιότητας δομείται βάσει της αξιολόγησης των στόχων. Στο IST έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και μέχρι σήμερα η ποιότητα σε όλα όσα κάνουμε είναι ο βασικότερος παράγοντας λειτουργίας μας. Αυτό ανέδειξε και ο τελευταίος έλεγχος που περάσαμε τον Ιανουάριο από τους Lloyds. Επίκεντρο μας είναι πάντοτε οι φοιτητές μας και πρωταρχικός μας στόχος να παρέχουμε υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκές υπηρεσίες, στόχος που γιορτάστηκε σε μια λαμπρή Τελετή Αποφοίτησης στο Μέγαρο Μουσικής στις 25 Φεβρουαρίου. Οι απόφοιτοί μας έχουν όλες τις δεξιότητες που απαιτεί η σημερινή αγορά εργασίας-κριτική σκέψη, ομαδικό πνεύμα, επιχειρηματικότητα, επικοινωνία, ηθική και κοινωνική ευαισθησία. Ο απόφοιτός μας Θανάσης Ντούσης, που βραβεύτηκε φέτος, είναι IT Senior Manager της PepsiCo International, ένα επιτυχημένο στέλεχος που βασίστηκε στις γνώσεις και στις δεξιότητές του για να επιτύχει και να αποτελεί σήμερα πρότυπο για τους 250 νέους αποφοίτους μας.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Business Voice, με πρωτοβουλία του πρωτοετή φοιτητή Μιχάλη Κουμπενά και της ομάδας εκδηλώσεων, το IST φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του την κα Χριστίνα Κοράκη της WonderGreece, η οποία δημιούργησε μια τουριστική πλατφόρμα που αποτελεί τόπο συνάντησης για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα και προτιμούν να οργανώσουν αυτόνομα το ταξίδι τους. Το Τμήμα Πληροφορικής βρήκε την εφαρμογή εξαιρετική από άποψη προγραμματισμού, οι φοιτητές του Τουρισμού βρήκαν ένα εκπληκτικό εργαλείο για την Ελλάδα και οι φοιτητές της Διοίκησης είδαν ότι μια ιδέα μετουσιώνεται σε επιχείρηση με σκληρή δουλειά, προσήλωση στον στόχο και μεράκι. Εγώ προσωπικά χάρηκα για την διεπιστημονικότητα, γιατί μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις οι φοιτητές μας συνδέονται μεταξύ τους και στο μέλλον εκτός από φιλίες θα έχουν δημιουργήσει και τους μελλοντικούς τους συνεργάτες. Κάθε τέτοια ευκαιρία αποδεικνύει το moto μας ότι ανεξάρτητα από την ειδικότητα που σπουδάζεις, μαθαίνεις να σκέφτεσαι και να λειτουργείς επιχειρηματικά. Ενισχύοντας τις δεξιότητες των φοιτητών μας, προετοιμάζουμε την Ημέρα Καριέρας στις 2 Απριλίου, καθώς και σεμινάρια επιτυχημένης συνέντευξης και συγγραφής βιογραφικού, γιατί πέραν των σπουδών η κατάλληλη προετοιμασία και δικτύωση είναι το εισιτήριο για μια καλή επαγγελματική πορεία!

Κα Ευγενία Χανδρή, κος Χαρης Οικονομόπουλος, BHCC Presidents with Mr John Kittmer, the British Ambassador

Κα Ευγενία Χανδρή, κος Χαρης Οικονομόπουλος, BHCC Presidents with Mr John Kittmer, the British Ambassador