Νέα

Μεγάλ
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά το IST στις εγκαταστάσεις του, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε κα&

Career Day - 2 Απριλίου 2015

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά το IST στις εγκαταστάσεις του, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.

Με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών, η  «Ημέρα Καριέρας» έφερε σε επαφή τους φοιτητές και αποφοίτους του IST με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, δίνοντας την ευκαιρία στο εν δυνάμει ανθρώπινο δυναμικό να βιώσει τη διαδικασία της συνέντευξης, να δικτυωθεί, αλλά και να διεκδικήσει μία θέση εργασίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών.

Την Ημέρα Καριέρας τίμησε με την παρουσία του ο κ. Νίκος Μανεσιώτης, Οικονομικός Επόπτης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς απευθύνοντας χαιρετισμό στους εκπροσώπους των εταιριών και στους φοιτητές. Ο κ. Μανεσιώτης, αναφερόμενος στην αγορά εργασίας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω των τρέχουσων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τη νέα γενιά να μην εφησυχάζει, να είναι ανήσυχο πνεύμα και να «κυνηγάει» τις ευκαιρίες.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες των Βαγγέλη Τσαλιαγκού, Senior HR Manager της Wind και Κωνσταντίνου Ματσουρδέλη, Συνιδρυτή του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας.  Ο κ. Β. Τσαλιαγκός αναφέρθηκε στις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας, αλλά και στις δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες, ενώ ο   κ. Κ. Ματσουρδέλης, μίλησε για την νεοφυή επιχείρηση που ίδρυσε το 2013, αναφερόμενος στην επιχειρηματικότητα ως επιλογή καριέρας.

Το IST έχει ως στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που στηρίζει, ενθαρρύνει και καλλιεργεί την σύγχρονη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας, μέσω μίας πληθώρας δραστηριοτήτων όπως η οργάνωση σειράς ενεργειών για τους φοιτητές (Ημέρα Καριέρας, διαλέξεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Crazy Business Ideas, κλπ.), αλλά και μέσω συνεργασιών όπως με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και Αθηνών με τα οποία το IST έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.