Νέα

Με με
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του τμήματος Φυσικοθεραπείας του IST College of Athens στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Εκάλης προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα θεραπευτικής Ιππασίας από την ομάδα θεραπευτικής Ιππασίας της Εκάλης Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοπ

Επίσκεψη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Εκάλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του τμήματος Φυσικοθεραπείας του IST College of Athens στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Εκάλης προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα θεραπευτικής Ιππασίας από την ομάδα θεραπευτικής Ιππασίας της Εκάλης Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. H Θεραπευτική Ιππασία αποτελεί μια αναπτυσσόμενη μορφή θεραπείας, κατά την οποία χρησιμοποιείται η κίνηση του αλόγου ως μέρος ενός ολοκληρωμένου θεραπευτικού προγράμματος, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας του ατόμου. Βασικός στόχος της Θεραπευτικής Ιππασίας για άτομα με αναπηρία είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους που πραγματοποιούνται οι συνεδρίες και να παρακολουθήσουν συνεδρίες διαφόρων περιστατικών. Η επιστημονική υπεύθυνη φυσικοθεραπεύτρια (MSc of Paediatrics) Αθανασία Λαίου μαζί με την ομάδα της η οποία αποτελείται από πτυχιούχους και εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι και ιατρούς εξήγησαν στους φοιτητές τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας και παρουσίασαν διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν και οι ίδιοι ιππασία στα ειδικά εκπαιδευμένα άλογα προκειμένου να κατανοήσουν στην πράξη πως το άλογο και η εμβιομηχανική του μπορούν να συμβάλλει στην αποκατάσταση διαφόρων νευρολογικών και ορθοπεδικών περιστατικών.