Νέα

Τo IST σ
Τo IST στηρίζοντας τη δράση της Crowdpolicy χάρισε μία υποτροφία πλήρους φοίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, σε έναν από τους νικητές του διαγωνισμού SETE TOURISM CROWDHACKATHON.
Τo IST στηρίζοντας τη δράση της Crowdpolicy χ

Το IST στηρίζει το Hackathon

Τo IST στηρίζοντας τη δράση της Crowdpolicy χάρισε μία υποτροφία πλήρους φοίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, σε έναν από τους νικητές του διαγωνισμού SETE TOURISM CROWDHACKATHON. Ο νικητής επέλεξε ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το IST σε συνεργασία με το London South Bank University.

Δύο ημέρες αφιερωμένες στην ανοικτή καινοτομία, την πληροφορική, την επιχειρηματικότητα αλλά και τον τουρισμό ήταν το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Οκτωβρίου. Έναν μαραθώνιο με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών για τον τουρισμό διοργάνωσε με επιτυχία η Crowdpolicy σε συνεργασία με τον SETE.

Σε αυτό το τόσο καινοτόμο Hackathon υπήρχε συμμετοχή 24 ομάδων, οι οποίες αποτελούνταν από προγραμματιστές, γραφίστες, αναλυτές καθώς και από άτομα του marketing και στελέχη επιχειρήσεων. Με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας αξιόπιστης καινοτόμας εφαρμογής, 35 μέντορες, διακεκριμένοι άνθρωποι στον τομέα τους, ήταν σε όλη τη διάρκεια του hackathon δίπλα στους διαγωνιζόμενους, συμβουλεύοντας και κατευθύνοντάς τους!

Όλες οι ομάδες  έχοντας στη διάθεση τους λιγότερο από 36 ώρες, κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν εφαρμογές σχετικές με τον κλάδο του τουρισμού.  Σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια συμμετείχαν ενεργά ο Πρύτανης του IST College, Ελευθέριος Α. Παπαθανασίου, ως κριτής καθώς και ο Υπεύθυνος Σπουδών του τμήματος Πληροφορικής, Δημήτρης Ηρακλέους, ως μέντορας των ομάδων.