IST College -
IST College - Γνώμες αποφοίτων και φοιτητών

Είμαστε υπερήφανοι για τους αποφοίτους μας και αυτοί για εμάς.

 

Γνώμες αποφοίτων και φοιτητών

Νικόλας Μαρνέζος

Μεταπτυχιακός Σπουδαστής Computer Systems Security

Το course MSc Computer Systems Security προσεγγίζει το "καυτό" θέμα της ασφάλειας των υπολογιστών με την βαρύτητα που του αρμόζει. Επιδιώκει να γνωρίσει στον σπουδαστή τα βασικά σημεία σε ένα μεγάλο εύρος τεχνολογιών ενώ εμβαθύνει επιτυχώς στους πιο καίριους τομείς όπως: 

  • ευπάθειες λογισμικού και πως αυτές τυγχάνουν εκμετάλλευσης τόσο σε περιβάλλοντα Windows όσο και Unix/Linux. 
  • προβλήματα ρυθμίσεων -και στις επιθέσεις που αυτά επιτρέπουν- σε δίκτυα που στηρίζονται σε Active Directory, τεχνολογία που συναντάται σε όλες τις μεγάλες εταιρείες. 
Πλην των τεχνικών θεμάτων, ο σπουδαστής μαθαίνει την νομοθεσία που διέπει την ασφάλεια των υπολογιστών, το τι περιλαμβάνει η προστασία των προσωπικών δεδομένων και αποκτά στοιχειώδεις γνώσεις project management ώστε να μπορεί να εκπληρώσει μια μελέτη/εκτίμηση της ασφάλειας ενός συστήματος, οργανωμένα και μεθοδικά.
Σίγουρα τα πιο δυνατά σημεία είναι:
  • η "αποκάλυψη" των τεχνικών που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικό πεδίο της μάχης, τόσο από την πλευρά των επιτιθέμενων (malicious users/crackers) όσο και των αμυνόμενων (legitimate users/admins).
  • η εκπαίδευση στον τρόπο που λειτουργούν τα λειτουργικά συστήματα, πως αυτά έχουν εξελιχθεί ώστε να προστατεύονται από επιθέσεις και πως οι επιθέσεις έχουν βελτιωθεί ώστε να μπορούν να παρακάμπτουν τις προστασίες αυτές.
  • η εξοικείωση με τις διαδικασίες εκτίμησης της ασφάλειας ενός δικτύου και της αποτύπωσης των ευρημάτων με τρόπο σαφή και πλήρη που θα βοηθήσει στο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση της.
Είναι βέβαιο πως ο σπουδαστής αποκτά τις απαιτούμενες βάσεις ώστε να ξεκινήσει μια καριέρα στον χώρο της ασφάλειας των υπολογιστών, χώρος που αναπτύσσεται ταχύτατα και έχει ανάγκη από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Κατσαντώνης Γιάννης

Τμήμα International Business- 1o έτος, 2016

Όσο κλισέ και να ακούγεται την εμπειρία σου την φτιάχνεις εσύ. Έτσι και εγώ στα 28 μου αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο βήμα και να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο IST College στο τμήμα International Business. Στο τέλος του πρώτου έτους είχα την ευκαιρία, παράλληλα με τις σπουδές μου, να κάνω και πρακτική. Όλη αυτή η καθημερινή επαφή με τον χώρο της εργασίας και της μάθησης σε κάνει να θες, κάθε μέρα, να την ζείς  πραγματικά στο μέγιστο βαθμό της. Έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με επαγγελματίες του χώρου, κάτι που μου δίνει τεράστια εμπειρία, πολλά εφόδια και έχω την δυνατότητα να δώσω την δική μου άποψη, να κάνω προτάσεις και να υλοποιώ ιδέες μου αναλαμβάνοντας projects. Οι σπουδές μου στο IST College, μου προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό των ακαδημαϊκών γνώσεων με την πρακτική άσκηση και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σταματάκης Βασίλης

Φοιτητής 1ου έτους Φυσικοθεραπείας, 2016

Μετά το τέλος του πρώτου ακαδημαϊκού έτους στο IST College θεωρώ ότι έχουν μπει οι απαραίτητες βάσεις ώστε να γίνω ένας σωστός επαγγελματίας υγείας και να προσφέρω την καλύτερη πιθανή θεραπεία στους ασθενείς μου. Aυτο το διαπίστωσα μέσα από την πρακτική άσκηση που ήταν καθορισμένη από το πρόγραμμα του Keele University, με την οποία απέκτησα πολλές εμπειρίες και είδα να πραγματοποιούνται μπροστά μου όσες γνώσεις είχα λάβει, σε θεωρητικό επίπεδο, από την σχολή. Σαν γενικό συμπέρασμα, η χρόνια που πέρασε ήταν δημιουργική με την υποστήριξη του προσωπικού και των καθηγητών του προγράμματος της φυσικοθεραπείας!!! Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι όλα ήταν εύκολα, φυσικά και υπήρχαν οι δυσκολίες αλλά σαν συμπέρασμα ξέρω, ότι για να καταφέρεις κάτι πρέπει να το θες πολύ και να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο, μια και μιλάμε για ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα το οποίο έχει πολλές απαιτήσεις. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω φυσικά την άψογη συνεργασία μου με τους συμφοιτητές/συναδέλφους μου μέσα και έξω από την τάξη στηρίζοντας ο ένας τον άλλον στις όποιες δύσκολες καταστάσεις καλούμασταν να φέρουμε εις πέρας, μέσα στην χρονιά. Κάνοντας πολλές προσπάθειες λοιπόν όλοι σαν μία γροθιά φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα! Θεωρώ  λοιπόν την φετινή χρονιά πετυχημένη ως προς το μαθησιακό μου υπόβαθρο και φυσικά ως προς το περιβάλλον και τους νέους ανθρώπους που γνώρισα!!! 

Τσέγκας Γιώργος

Φοιτητής τμήματος International Business, 2016

Από τη μία εκπαίδευση υψηλού επιπέδου μέσα από καινοτόμα προγράμματα με πρωτοπόρες διαδικασίες και μακροχρόνια εμπειρία και από την άλλη η επιλογή του εξωτερικού. Να εγκαταλείψεις την πατρίδα σου, οικογένεια και φίλους για να κυνηγήσεις το όνειρο σου, να διεκδικήσεις περισσότερες ευκαιρίες.

Αυτό είναι το μεγάλο δίλλημα για εμάς τους νέους σήμερα. Όχι όμως για όλους. Γιατί υπάρχει και η τρίτη επιλογή. Αυτή της ποιοτικής εκπαίδευσης, προσαρμοσμένης στις σύγχρονες ανάγκες, σε πλήρη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Με την εγγύηση ξένων πανεπιστημίων διεθνούς κύρους και μάλιστα στην χώρα σου.

Με τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση έτοιμους να σε διδάξουν, να σε μάθουν, μα πάνω από όλα να σε στηρίξουν. Αυτό βρήκα εγώ στο IST College. Σπουδές με παρούσα αλλά πάνω από όλα μελλοντική αξία. Σπουδές που συνδυάζουν θεωρία και πράξη. Σπουδές που αποτελούν πραγματική επένδυση για μια επιτυχημένη πορεία στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.

Άλλωστε μην ξεχνιόμαστε. Φοίτηση στην Ελλάδα, αποφοίτηση στον κόσμο.

Γεράσιμος Μεϊμάρης

2ετής φοιτητής τμήματος Business Administration, 2016

Έπειτα από κάποια χρόνια σπουδών σε δημόσιο πανεπιστήμιο στον τομέα της πληροφορικής, πήρα την απόφαση να διευρύνω τις σπουδές μου στην επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πραγματοποιώντας μία έρευνα αγοράς στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης κατέληξα στο IST College. Ένα ορθά δομημένο πρόγραμμα σπουδών με ποικιλία μαθημάτων που καλύπτουν όλους τους επιστημονικούς τομείς και ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η διαφορά μεταξύ του IST και της προηγούμενης εμπειρίας μου στην δημόσια εκπαίδευση είναι τεράστια. Πλέον, βρίσκομαι σε ένα μοντέρνο εκπαιδευτικό περιβάλλον με ευρωπαϊκή κουλτούρα και με άκρως ικανό εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο συνεχώς προσπαθεί να διευρύνει τον τρόπο σκέψης μου αλλά και να με εφοδιάσει με την απαραίτητη γνώση και δεξιότητες που απαιτούνται από την σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα είναι ανοικτό στο να μοιραστεί τον οποιοδήποτε προβληματισμό ή ανησυχία μου ,είτε εκπαιδευτική είτε μη εκπαιδευτική. Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες μου δόθηκε η δυνατότητα να εργαστώ στο κολλέγιο στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης κάτι το οποίο με έχει βοηθήσει στο να αποκτήσω σημαντικές γνώσεις, να συναναστραφώ με καταξιωμένους επαγγελματίες αλλά και να λάβω μία πρώτη εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζω.

Syrgiamioti Androniki

BSc in Information Technology (First Class), July 2014

During the experience of the three-year course attendance at IST College I would like to quote my studying experience. Unquestionably, there are many reasons that make me classify IST to a first class academicals foundation. The people who started the university at the first place, they still continue to participate with the same eagerness and love. Furthermore, the tutors were always impeccable at their work, cooperative and close to the students anytime. This made me feel confident about my progress and motivate me with strength and patience. At the same time, the functional premises infrastructure and the pleasant environment made me feel comfortable during my schooling.

Moreover, I would characterize the University as a perfect result of a hard longtime effort of the founders and the participant employees. They still provide an everyday hard work for the students, providing them all the necessary skills needed in this difficult period and cover them at their first steps at the job market. I am very happy and grateful that Ι attended and graduated from the IST College. It was the most exciting and meaningful experience of my life.

Κωνσταντίνος Σταματίου

Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων, 2011

«Μετά από μια έρευνα αγοράς αλλά και την σύσταση από στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας επέλεξα το IST για να σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η δομή του προγράμματος και ο τρόπος διδασκαλίας σε συνδυασμό με την προώθηση μίας σύγχρονης οπτικής του επιχειρηματικού κόσμου, μου έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκριθώ στις ανάγκες της Ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς. Παράλληλα, η μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και η αφοσίωση των καθηγητών μου βοήθησε άμεσα στην ανάπτυξη οράματος και προσδιορισμού των επαγγελματικών μου στόχων. Κατά το τέλος του τρίτου έτους σπουδών μου είχα, ήδη, προτάσεις για πρακτική εξάσκηση από δυο πολυεθνικές επιχειρήσεις και ένα από τα project μου με την βοήθεια του IST, παρουσιάστηκε σε συνέδριο του ΕΒΕΑ και προωθήθηκε σε αρμόδιο υπουργείο, δικαιώνοντας την αρχική μου απόφαση να σπουδάσω στο IST».